Privatlivspolitik

Få en whistleblowerordning i dag

I WhistleSystem har vi gjort det både nemt og sikkert at leve op til de nye EU-lovkrav, som omhandler virksomheders pligt til at implementere og drive en sikker whistleblowerordning. Samtidig tilbyder vi en whistleblowerordning til den bedste pris.

For rigtig mange danske virksomheder er det, eller bliver det snart, et lovkrav at implementere og drive en sikker whistleblowerordning. Det er en enormt ressourcekrævende opgave at drive internt, og derfor står vi klar til at hjælpe jer med det.

I slipper for bekymringerne omkring at drive den, og kan dermed fokusere på arbejdsopgaver der generer værdi for jeres virksomhed.

Med en whistleblowerordning fra WhistleSystem overholder I alle lovkrav. I kommer skandalerne i forkøbet og I sikrer en bedre medarbejdertrivsel.

Hvad er en whistleblower?

Der findes endnu ikke et dansk ord for whistleblower, men direkte oversat betyder det noget i retning af ‘fløjte-blæser’. En whistleblower er således en der, billedligt talt, blæser i fløjten, når han/hun ser noget de mener er kritisabelt, eller måske endda direkte ulovligt.

Man støder ofte på begrebet whistleblower i forbindelse med, at personer påpeger problemer i virksomheder eller institutioner, hvor vedkommende er nuværende ansat, er tidligere ansat eller på anden vis har en relation til.

Der har været større whistleblowing-sager herhjemme, bl.a. sagerne med Frank Grevil og Anders Koustrup Kærgaard. Mest kendt er dog nok den meget internationalt omtalte amerikaner Edward Snowden. Tilbage i 2013 blev han verdenskendt som whistleblower, da han lækkede oplysninger om NSAs masseovervågning af amerikanske og udenlandske borgere.

Som med Edward Snowdens sag, kan det altså være decideret ulovligheder der begås, når man whistleblower i offentlighedens ærinde. Bl.a. med baggrund i Snowdens sag, har EU også vedtaget et whistleblower-direktiv, som skal beskytte whistleblowere.

Hvad er en whistleblowerordning?

En whistleblowerordning er et redskab, som gør det muligt for medarbejdere at indberette overtrædelser i virksomheden - helt anonymt. Derfor er en whistleblowerordning et vigtigt redskab i enhver virksomhed, som gerne vil forebygge og opdage seriøse økonomiske og kriminelle forhold, samt andre konflikter på arbejdspladsen.

En whistleblowerordning er et godt proaktivt værktøj, som sikrer bedre troværdighed og omdømme udadtil. Men endnu mere vigtigt, giver det på de interne linjer dine medarbejdere sikkerhed for, at deres indtryk og bekymringer er noget, som bliver taget yderst seriøst.

Så selv hvis en whistleblowerordning ikke er, eller bliver et krav for din virksomhed, kan det stadig være en super smart ting at indføre. Det vil nemlig være et godt værktøj til at understøtte en god og sund kultur på arbejdspladsen.

Det tillader, at medarbejderne trygt og sikkert kan indberette, hvis der skulle være tilfælde af mobning, chikane eller andre ulovlige forhold på arbejdspladsen.

Skal vores virksomhed have en whistleblowerordning?

Det er næsten altid en god idé med en whistleblowerordning, men for en række virksomheder er det et decideret krav. Den 17. december 2021 trådte EU's whistleblower-direktiv nemlig i kraft.

Konkret betyder det, at virksomheder med mere end 250 medarbejdere allerede nu er pålagt at have en etableret whistleblowerordning. Virksomheder med mellem 50-249 medarbejdere har dog indtil 17. december 2023 til at implementere en whistleblowerordning.

Tal fra Danmark Statistik viser, at der er over 4.500 virksomheder i Danmark som har mere end 50 ansatte. Derfor er det her altså et regelsæt, som kommer til at gælde for rigtig mange danske virksomheder.

Ifølge direktivet er det op til jer selv som virksomhed, om whistleblowerordningen skal drives internt af en autoriseret person eller afdeling, eller om løsningen skal leveres af en tredjepart.

For mange virksomheder vil det dog være ekstremt ressourcekrævende selv at stå for dette. Derfor tilbyder vi et system som bl.a. giver jer brugervenlighed, kvalitet og sikkerhed til en god pris. Og vi sikrer selvfølgelig, at alle love og regler, som whistleblowerordningen dikterer, overholdes.

Læs mere om de forskellige regler og love omkring whistleblowerordninger her.

Brug WhistleSystems whistleblowerordning
Nemt, sikkert og compliant

Med WhistleSystem får du og din virksomhed en sikker og brugervenlig whistleblowerordning, der overholder alle regler og lovkrav.

Systemet kræver en minimal arbejdsindsats fra jeres side: Implementeringen af den digitale whistleblowerordning er hurtig og simpel, brugervenligheden er i top og der medfølger manualer og whistleblower-politik. Når whistleblowerordningen er implementeret, er det eneste I skal gøre at forholde jer til de eventuelle anmeldelser, som I modtager via systemet.